Een jaar Carnavalmarkt.nl in cijfers

Een kleine maand geleden is Carnavalmarkt.nl 8 jaar oud geworden! Traditiegetrouw delen wij tijdens onze verjaardag altijd wat cijfers, die normaal gezien achter de schermen van deze website blijven. Hoewel later dan de bedoeling was, gaan we dat dit jaar uiteraard weer doen!

We beginnen direct met slecht nieuws. Want er zijn minder pagina’s bekeken dan andere jaren. Waar we vorig jaar de 400.000 bekeken pagina’s haalden, zijn er het afgelopen jaar maar een krappe 300.000 pagina’s bekeken. Dit terwijl het aantal bezoekers steeg met 15%, dus je zou verwachten dat het aantal views ook zou stijgen. De verklaring ligt in het nog steeds groeiende aandeel van mobiele views. Gebruikers via smartphone bekijken minder pagina’s op Carnavalmarkt.nl dan bezoekers via een PC of laptop. Het navigeren is nu eenmaal iets minder eenvoudig op een kleiner scherm, dus men is sneller geneigd niet meer naar de volgende advertentie te klikken of scrollen.

Ook is de website verbeterd. Voorheen kon men in de mobiele view niet direct de foto’s zien die bij de advertentie hoorden. Sinds de laatste grote update ziet men direct ook een foto, waardoor bezoekers gerichter advertenties aanklikken. Samenvattend zijn er dus zeker wel een aantal redenen aan te stippen waarom het aantal views gedaald is.

Het aantal geplaatste advertenties is weer licht gestegen. Het uitstellen of aflasten van optochten zien we echter zeker terug in het aantal advertenties. Een aantal verenigingen houdt  hun carnavalswagen bij of verkopen pas nadat de uitgestelde optocht is geweest. Maar toch staan er inmiddels weer bijna 500 actieve advertenties op Carnavalmarkt.nl.

Daarnaast hebben we veel spam-reacties en advertenties geweerd. Regelmatig worden deze nog geplaatst, maar we verwijderen weer direct zodra we deze zien. Het is echter een klein deel wat uiteindelijk toch gepubliceerd raakt. Gemiddeld worden er per dag 242 (!) spamreacties en advertenties geweerd. We hebben op de achtergrond veel technische zaken aangepast, zodat jullie niet continue niet passende advertenties zien.

In het afgelopen jaar zijn we ook actief geworden op Instagram. Daar gaan we inmiddels richting de 500 volgers en zien we veel activiteit bij de geplaatste foto’s. We gaan dus door met deze manier van promotie van jullie advertenties. Ook op Twitter delen we nog advertenties, maar we zien daar eigenlijk alleen maar een dalende trend. De dalende trend die we op onze Facebook-pagina zagen de afgelopen jaren is gestabiliseerd. Gemiddeld worden postings daar door zo’n 1000 mensen gezien. Ook het aantal likes op de pagina zelf is weer gestegen. Niet alleen goed voor ons, maar ook voor jullie als adverteerder. Je wilt uiteraard dat je geplaatste advertentie door zoveel mogelijk mensen gezien wordt.

Een punt van aandacht zijn de advertenties die Google plaatst op Carnavalmarkt.nl. We gebruiken die advertenties om de kosten voor het draaien van deze website te betalen. Maar Google plaatst nu automatisch advertenties op plaatsen die wijzelf niet direct kiezen. We testen een aantal maanden met dit systeem, met wisselende resultaten. Op een later moment willen we dit nog verder verfijnen om het bezoeken van Carnavalmarkt.nl zo prettig mogelijk te maken.

Samenvattend is er het afgelopen jaar weer veel gebruik gemaakt van deze website. We willen jullie als bezoeker hier dan ook voor bedanken, want zonder advertenties geen Carnavalmarkt.nl!

 

Geen tags

1136 keer bekeken, 1 keer vandaag

  

1136 keer bekeken, 1 keer vandaag

Laat een reactie achter

Laatste nieuws

 • Oude niet-actieve advertenties verwijder...

  door op 26 november 2020 - 0 Reacties

  Het kan zijn dat u vanaf vandaag een aantal oudere advertenties niet meer in uw dashboard ziet.  Deze zijn namelijk verwijderd, als het advertenties waren die niet meer actief stonden én ouder dan 6 jaar waren. Wees gerust, de meeste van uw oude advertenties kunt u dus gewoon nog herplaatsen wanneer dat nodig mocht zijn.

 • Een jaar Carnavalmarkt.nl in cijfers

  door op 9 maart 2020 - 0 Reacties

  Een kleine maand geleden is Carnavalmarkt.nl 8 jaar oud geworden! Traditiegetrouw delen wij tijdens onze verjaardag altijd wat cijfers, die normaal gezien achter de schermen van deze website blijven. Hoewel later dan de bedoeling was, gaan we dat dit jaar uiteraard weer doen! We beginnen direct met slecht nieuws. Want er zijn minder pagina’s bekeken […]

 • Nieuwe categorie: Decoratie

  door op 27 februari 2020 - 0 Reacties

  Sinds vandaag is er een categorie extra verschenen op Carnavalmarkt. Het gebruik van categorieën zorgt er voor dat u als bezoeker gerichter kunt zoeken in de vele honderden advertenties. Omdat het type advertenties steeds diverser wordt, proberen we de categorieën hier op toe te spitsen. Zodoende kunt u nu voor alle advertenties die iets met […]

 • Voeg nu meer afbeeldingen toe aan je adv...

  door op 9 maart 2019 - 0 Reacties

  We kregen een mailtje binnen met de vraag of we iets konden doen aan de limiet van vijf foto’s die bij een advertentie geplaatst konden worden. We begrijpen dat jullie creaties zo goed mogelijk in beeld moeten komen. Soms zijn vijf foto’s nu eenmaal niet genoeg om je volledige wagen of loopgroep te laten zien. […]

 • Onze FAQ ‘Hoe werkt het?’ ve...

  door op 6 maart 2019 - 0 Reacties

  Misschien nog nooit nodig gehad of juist het antwoord op je vraag er gevonden. Via de ‘Hoe werkt het‘ knop in het menu kom je uit op wat je normaal gezien tegen zult komen als een FAQ. Deze verzameling met veelgestelde vragen was toe aan een update na de nieuwe look. Van de gelegenheid is […]