Advertenties worden weer automatisch goedgekeurd

Aangezien het aantal spamadverteerders drastisch is gedaald, worden nieuwe advertenties weer direct geplaatst. Geen handmatige goedkeuring meer nodig dus.

Advertenties worden geplaatst na goedkeuring

Momenteel hebben we extreem veel last van spam-advertenties. Om te voorkomen dat deze klakkeloos op de website verschijnen, worden advertenties momenteel eerst goedgekeurd voordat ze online verschijnen. Hopelijk is dit een tijdelijke maatregel en vinden we een juiste manier om deze te blokkeren.

Plaats dus gerust uw gratis advertentie, deze keuren wij zo snel mogelijk goed. 

Om een klein idee te geven: de afgelopen week hebben we meer dan 1000 spam-advertenties verwijderd. Doordat deze handmatig worden ingevoerd, is het lastig deze te blokkeren.

Website updates zo vlak voor carnaval 2023

Waar vorig jaar carnaval op veel plaatsen het zonder optocht moest doen, zal dit jaar het leutfeest weer in volle glorie kunnen plaatsvinden. Dat betekend dus ook volop optochten, stoeten en alles wat daar rond zit. Mocht je dus nog iets zoeken, neem zeker een kijkje bij de adverenties op deze site!

Vaste bezoekers zullen het wel gemerkt hebben, er waren héél véél spamadvertenties op de website terug te vinden. De registratieprocedure is op de achtergrond herschreven, waardoor spamaccounts minder makkelijk hun advertenties kunnen plaatsen. Daarnaast zijn alle advertenties rond medicijnen, leningen en andere schimmige aanbiedingen verdwenen. Dit maakt het voor jullie als bezoeker toch wat fijner om op deze site rond te neuzen.

Onze dank dan ook aan iedereen die ons hier van op de hoogte heeft gebracht. We hebben meerdere emails mogen ontvangen, waarin jullie aangaven dat het wel erg veel aan het worden was met de spam advertenties.

Via deze weg wensen wij iedereen al vast een plezierig carnaval 2023 toe!

Carnaval 2022 gaat door!

Het zal jullie niet ontgaan zijn, de maatregelen die er voor zorgen dat we al twee jaar amper carnaval hebben kunnen vieren worden opgeheven. Hoewel op veel plaatsen er helaas geen optocht zal zijn, kunnen carnavalsvierders toch de straat op, de kroeg in en zich onderdompelen in het carnavalsfestijn.
Wij wensen iedereen dan ook succes met de voorbereidingen om van Carnaval 2022 een fantastisch feest te maken, waar wij met zijn allen ook wel echt aan toe zijn!

Oude niet-actieve advertenties verwijderd uit dashboard

Het kan zijn dat u vanaf vandaag een aantal oudere advertenties niet meer in uw dashboard ziet.  Deze zijn namelijk verwijderd, als het advertenties waren die niet meer actief stonden én ouder dan 6 jaar waren. Wees gerust, de meeste van uw oude advertenties kunt u dus gewoon nog herplaatsen wanneer dat nodig mocht zijn.

Een jaar Carnavalmarkt.nl in cijfers

Een kleine maand geleden is Carnavalmarkt.nl 8 jaar oud geworden! Traditiegetrouw delen wij tijdens onze verjaardag altijd wat cijfers, die normaal gezien achter de schermen van deze website blijven. Hoewel later dan de bedoeling was, gaan we dat dit jaar uiteraard weer doen!

We beginnen direct met slecht nieuws. Want er zijn minder pagina’s bekeken dan andere jaren. Waar we vorig jaar de 400.000 bekeken pagina’s haalden, zijn er het afgelopen jaar maar een krappe 300.000 pagina’s bekeken. Dit terwijl het aantal bezoekers steeg met 15%, dus je zou verwachten dat het aantal views ook zou stijgen. De verklaring ligt in het nog steeds groeiende aandeel van mobiele views. Gebruikers via smartphone bekijken minder pagina’s op Carnavalmarkt.nl dan bezoekers via een PC of laptop. Het navigeren is nu eenmaal iets minder eenvoudig op een kleiner scherm, dus men is sneller geneigd niet meer naar de volgende advertentie te klikken of scrollen.

Ook is de website verbeterd. Voorheen kon men in de mobiele view niet direct de foto’s zien die bij de advertentie hoorden. Sinds de laatste grote update ziet men direct ook een foto, waardoor bezoekers gerichter advertenties aanklikken. Samenvattend zijn er dus zeker wel een aantal redenen aan te stippen waarom het aantal views gedaald is.

Het aantal geplaatste advertenties is weer licht gestegen. Het uitstellen of aflasten van optochten zien we echter zeker terug in het aantal advertenties. Een aantal verenigingen houdt  hun carnavalswagen bij of verkopen pas nadat de uitgestelde optocht is geweest. Maar toch staan er inmiddels weer bijna 500 actieve advertenties op Carnavalmarkt.nl.

Daarnaast hebben we veel spam-reacties en advertenties geweerd. Regelmatig worden deze nog geplaatst, maar we verwijderen weer direct zodra we deze zien. Het is echter een klein deel wat uiteindelijk toch gepubliceerd raakt. Gemiddeld worden er per dag 242 (!) spamreacties en advertenties geweerd. We hebben op de achtergrond veel technische zaken aangepast, zodat jullie niet continue niet passende advertenties zien.

In het afgelopen jaar zijn we ook actief geworden op Instagram. Daar gaan we inmiddels richting de 500 volgers en zien we veel activiteit bij de geplaatste foto’s. We gaan dus door met deze manier van promotie van jullie advertenties. Ook op Twitter delen we nog advertenties, maar we zien daar eigenlijk alleen maar een dalende trend. De dalende trend die we op onze Facebook-pagina zagen de afgelopen jaren is gestabiliseerd. Gemiddeld worden postings daar door zo’n 1000 mensen gezien. Ook het aantal likes op de pagina zelf is weer gestegen. Niet alleen goed voor ons, maar ook voor jullie als adverteerder. Je wilt uiteraard dat je geplaatste advertentie door zoveel mogelijk mensen gezien wordt.

Een punt van aandacht zijn de advertenties die Google plaatst op Carnavalmarkt.nl. We gebruiken die advertenties om de kosten voor het draaien van deze website te betalen. Maar Google plaatst nu automatisch advertenties op plaatsen die wijzelf niet direct kiezen. We testen een aantal maanden met dit systeem, met wisselende resultaten. Op een later moment willen we dit nog verder verfijnen om het bezoeken van Carnavalmarkt.nl zo prettig mogelijk te maken.

Samenvattend is er het afgelopen jaar weer veel gebruik gemaakt van deze website. We willen jullie als bezoeker hier dan ook voor bedanken, want zonder advertenties geen Carnavalmarkt.nl!

 

Nieuwe categorie: Decoratie

Sinds vandaag is er een categorie extra verschenen op Carnavalmarkt. Het gebruik van categorieën zorgt er voor dat u als bezoeker gerichter kunt zoeken in de vele honderden advertenties. Omdat het type advertenties steeds diverser wordt, proberen we de categorieën hier op toe te spitsen.

Zodoende kunt u nu voor alle advertenties die iets met decoratie te maken hebben terecht in de nieuwe categorie: Decoratie. Alles wat met gevelbekleding, cafeversieringen en andere decoratie te maken heeft kunt u hier terug vinden!

 

Voeg nu meer afbeeldingen toe aan je advertentie!

We kregen een mailtje binnen met de vraag of we iets konden doen aan de limiet van vijf foto’s die bij een advertentie geplaatst konden worden. We begrijpen dat jullie creaties zo goed mogelijk in beeld moeten komen. Soms zijn vijf foto’s nu eenmaal niet genoeg om je volledige wagen of loopgroep te laten zien. Na even vlug te kijken hoeveel schijfruimte we eigenlijk nog vrij hadden, konden we eigenlijk geen reden bedenken om niet meer afbeeldingen toe te laten.

Dus, vanaf vandaag is het dus mogelijk om acht foto’s toe te voegen aan je advertentie.  Want meer is beter, niet? Ook aan bestaande advertenties kun je via het dashboard extra foto’s toevoegen, dus mocht je nog die ene foto hebben liggen die toch echt het verschil maakt: nu is je kans!

Daarnaast hebben we het mogelijk gemaakt dat je meerdere foto’s of afbeeldingen tegelijkertijd kunt selecteren. Lijkt ons handiger dan één voor één je foto’s te uploaden.

 

Onze FAQ ‘Hoe werkt het?’ vernieuwd!

Misschien nog nooit nodig gehad of juist het antwoord op je vraag er gevonden. Via de ‘Hoe werkt het‘ knop in het menu kom je uit op wat je normaal gezien tegen zult komen als een FAQ. Deze verzameling met veelgestelde vragen was toe aan een update na de nieuwe look.

Van de gelegenheid is direct gebruik gemaakt om deze wat vriendelijker te maken voor mobiele bezoekers. Zo zijn de antwoorden nu aanklikbaar, zodat je niet een heel eind moet scrollen om te zien of jouw vraag er tussen staat.

Wel gaan we de komende tijd de ‘Hoe werkt het’ nog verder uitbreiden, zodat andere veelgestelde vragen hier ook terug te vinden zullen zijn. Maar wees gerust, een email sturen met je vraag via de contactpagina mag uiteraard ook nog steeds.

Voeg ons nu toe op Instagram!

We hadden het al een beetje aangekondigd in het nieuwsbericht rond de nieuwe website: Carnavalmarkt.nl is nu ook terug te vinden op Instagram We hebben gemerkt dat veel carnavalsvierders daar ook terug te vinden zijn, dus we gaan proberen daar leuke en interessante advertenties van Carnavalmarkt.nl te delen op dat platform. Op deze manier hopen we nog meer mensen te trekken naar jullie advertenties!

Voeg ons dus nu toe via https://www.instagram.com/carnavalmarkt.nl of klik op onderstaand plaatje.

Gele en oranje banners geintroduceerd

Om advertenties die als verkocht zijn gemarkeerd extra te laten opvallen worden deze vanaf nu automatisch voorzien van een kleine gele banner in de linkerhoek. Op deze manier is het direct duidelijk dat de adverteerder het aangebodene verkocht heeft.

Oranje banners zul je ook tegenkomen. Deze zijn voor de advertenties geplaatst met als advertentietype gezocht. Dit was voorheen visueel niet heel duidelijk, dat hebben we met deze toevoeging proberen te verhelpen.

U heeft een advertentie op Carnavalmarkt en deze is verkocht? Dan kunt u via Mijn Dashboard uw advertentie markeren als verkocht. Wilt u een advertentie plaatsen en u bent op zoek naar iets? Dan selecteert u bij ‘Plaats Een Advertentie’ als advertentietype ‘Gezocht’.

Via ‘Verfijn Resultaten’ in de rechterbovenhoek kunt u binnen categorieen overigens ook filteren op het advertentietype, om zo alle ‘Gezocht’ advertenties te kunnen zien.

Carnavalmarkt bestaat 7 jaar!

Inmiddels zijn de vaste bezoekers wel gewend dat we ieder jaar op deze plek een aantal statistieken met jullie delen en dat gaan we nu dus weer doen. Vandaag is Carnavalmarkt.nl namelijk 7 jaar geworden, een mooi moment om even terug te kijken.

Het totaal aantal bekeken pagina’s sinds de start ligt inmiddels voorbij de 2,9 miljoen. Het afgelopen jaar zijn er meer dan 400.000 pagina’s bekeken, vergelijkbaar met voorgaande jaren. Al die views zijn in zeven jaar tijd door meer dan 250.000 verschillende personen gemaakt. Deze bezoekers komen vooral uit de Benelux, maar we zien ook dat landen als Duitsland en Frankrijk stijgen in absolute bezoekersaanstallen.

Wel zien we een afname in bezoekers die via Facebook ons bereiken. Het afgelopen jaar is het aantal bezoekers welke vanaf Facebook komen met 30% gedaald. Dit volgt een trend die in heel Europa te zien is met betrekking tot het gebruik van Facebook. Moeten we ook actief worden op Instagram? Meer betaalde advertenties plaatsen? Plaatsen bezoekers de advertenties zelf minder op sociale media? Het antwoord hebben we ook niet direct, maar we zullen zeker actie ondernemen. Want hoe beter de zichtbaarheid, des te beter de kans op verkoop van jullie advertenties.

Het aantal advertenties wat geplaatst wordt is wederom licht gestegen. Wel staan advertenties minder lang op Carnavalmarkt.nl, wat aangeeft dat het aanbod nog beter actueel is. Dit betekend dat jullie als gebruikers netjes de status van jullie advertentie bijhouden, waarvoor dank.

Met de vernieuwde website en een aantal functies die nog in de pijplijn zitten verwachten we dat ook het komende jaar een succesvol jaar wordt voor Carnavalmarkt.nl! Schroom niet om vragen of opmerkingen te delen met ons en bedankt voor het gebruik van deze website.

De nieuwe website is online!

Je kunt het eigenlijk niet missen, de nieuwe website is online! Een nieuw fris uiterlijk en een aantal nieuwe functies die het gebruik van Carnavalmarkt.nl nog makkelijker moeten maken. Of je nu op je smartphone, tablet of desktop deze website bezoekt, je zult nog nog makkelijker vinden wat je zocht.

De kleine foutjes die nog boven komen drijven zullen oplossen, maar mocht jij als bezoeker iets vreemd merken mag je dat altijd melden.

Hieronder een aantal nieuwigheden die wij met jullie willen delen:

  •  De zoekfunctie is uitgebreid! Je kunt nu niet alleen zoeken in de categorieën maar ook zoeken in een specifieke plaats. Zoek je een loopgroep in Maastricht? Dat heb je nu nog sneller gevonden!
  • Weergave advertenties ook als grid mogelijk! Bij de advertenties heb je nu de optie ‘weergave’. Hier kun je kiezen wat je de fijnste manier vind om advertenties weer te geven. Je laatst gekozen optie wordt onthouden!
  • Automatisch laden advertenties! In de verschillende categorieën hoef je niet meer naar de volgende pagina te klikken. Wanneer je naar beneden scrolt worden automatisch de volgende advertenties geladen!
  • Foto’s bekijken nu eenvoudiger! Het is nu direct zichtbaar hoeveel foto’s er geplaatst bij een advertentie. Wanneer je een foto vergroot door er op te klikken krijg je extra mogelijkheden om al deze foto’s te zien of hier op in te zoomen.
  • Snel navigeren naar volgende advertentie! Onderaan een advertentie vind ik nu twee links. Hiermee kunt u naar de vorige en de volgende advertentie navigeren. Zo ziet u snel alle details van bijvoorbeeld de laatst geplaatste advertenties.
  • Bereikbaar via HTTPS! Inmiddels is de gehele website voorzien van een certificaat, waardoor wij de website via HTTPS kunnen aanbieden. Dit betekend dat de website nog veiliger is geworden voor u als gebruiker.

Hier blijft het niet bij, we hebben nog een aantal nieuwe functies klaar staan die we komend jaar gaan implementeren. Hopelijk bevalt de nieuwe website u als bezoeker en gebruiker. Mocht u ergens een taalfout of vreemde melding krijgen: laat dit ons zeker weten.

Benieuwd hoe de vorige website er ook al weer uit zag? Hieronder een screenshot voor de nostalgisch aangelegde bezoekers onder ons.

Nieuwe look onderweg!

Bezoekers die onze social media kanalen volgen zullen het al hebben gezien: er is een nieuwe look onderweg! De afgelopen tijd hebben we gewerkt aan nieuwe functionaliteiten en een nieuw fris jasje voor de website. Op dit moment zijn we bezig met de laatste puntjes op de i.

Normaal gezien zal rond onze zevende verjaardag het nieuwe design online staan. We hopen dit zonder grote problemen of onbeschikbaarheid te kunnen doen. Uiteraard zullen wij u hier op de hoogte brengen van alle nieuwe functies en mogelijkheden. Tot snel!

We bestaan 6 jaar!

6 jaar Carnavalmarkt!

Al sinds 2012 is Carnavalmarkt.nl dé beste plek voor carnavalsvierders om te kopen en te verkopen. Vandaag op 15 februari bestaan we al weer zes jaar, iets waar we even kort bij willen stilstaan. Zoals jullie misschien van ons gewend zijn delen we dan een aantal statistieken met jullie, om zo een beetje een idee te krijgen wat er achter de schermen afspeelt.

Sinds de eerste lancering van deze website hebben we meer dan 2.500.000 bekeken pagina’s gehad op deze website. Op die pagina’s bekeken jullie bijna 3500 verschillende advertenties die sinds het begin op deze website hebben gestaan. Uiteraard vonden de meeste mensen ons vanuit landen als Nederland en België, maar goede derde is de Verenigde Staten, kort achterna gezeten door Duitsland en Rusland.

Amsterdam en Rotterdam staan bovenaan bij de steden waar bezoekers vandaan komen. Eindhoven, Breda en Heerlen volgen hier echter al kort op. Maar zelfs een Noordelijke stad als Groningen vinden we terug in de statistieken met meer dan 1300 bezoekers. Zeker niet enkel een Zuiderse aangelegenheid op deze website dus!

Ook onze social media weten jullie goed te vinden. Onze Facebookpagina is hard op weg om dit jaar meer dan 1500 likes te ontvangen en ook ons Twitteraccount krijgt nog steeds extra volgers er bij.

Bij populaire advertenties scoren de Flierefluiters uit Hoeven heel goed, die goed gebruik maken van de mogelijkheid om bestaande advertenties te vernieuwen. Het is goed te merken dat het vernieuwen en delen via social media veel bezoekers trekt voor je advertenties. Het gemiddelde aantal keer dat een advertentie bekeken wordt stijgt nog ieder jaar (meer dan 300!), waarbij we merken dat het verkeer vanuit Facebook en andere social media steeds belangrijker wordt. Blijf je advertenties dus ook zeker delen!

Wat betreft de zoekmachine op deze website is er eentje die er bovenuit steekt: foam. Het lichte materiaal voor kleding en ook wagens is onverminderd populair en lijkt voor velen van jullie de reden om deze website te bezoeken. Ook opvallend dat men veel zoekt naar onderstellen en dat klassieke thema’s zoals brandweer en indianen ook in de top 10 terug te vinden zijn.

Het aantal spamadvertenties en reacties is drastisch afgenomen. Rond de zomer hebben we extra beveiliging geïnstalleerd op de website, die 99% van de ongewenste zaken buiten de deur houdt. Dit brengt het ongemak voor jullie als gebruikers en voor ons als beheerders flink naar beneden. Her en der zitten er nog wat foutjes in het systeem, maar die zijn we gaandeweg aan het oplossen.

Al met al wederom een mooi jaar voor Carnavalmarkt.nl! Veel nieuwe bezoekers, veel oude terugkerende bekenden en vele fraaie creaties bij de advertenties. Uiteraard horen wij graag wat er beter kan. Dit kan via een reactie hier onder of een berichtje via de contact pagina. Wat je voorkeur uiteraard heeft.

Op naar het zevende jaar van dé marktplaats voor carnaval en feestartikelen!

Laatste nieuws

  • Advertenties worden weer automatisch goe...

    door op 22 januari 2024 - 0 Reacties

    Aangezien het aantal spamadverteerders drastisch is gedaald, worden nieuwe advertenties weer direct geplaatst. Geen handmatige goedkeuring meer nodig dus.

  • Advertenties worden geplaatst na goedkeu...

    door op 22 maart 2023 - 1 Reactie

    Momenteel hebben we extreem veel last van spam-advertenties. Om te voorkomen dat deze klakkeloos op de website verschijnen, worden advertenties momenteel eerst goedgekeurd voordat ze online verschijnen. Hopelijk is dit een tijdelijke maatregel en vinden we een juiste manier om deze te blokkeren. Plaats dus gerust uw gratis advertentie, deze keuren wij zo snel mogelijk […]

  • Website updates zo vlak voor carnaval 20...

    door op 25 januari 2023 - 2 Reacties

    Waar vorig jaar carnaval op veel plaatsen het zonder optocht moest doen, zal dit jaar het leutfeest weer in volle glorie kunnen plaatsvinden. Dat betekend dus ook volop optochten, stoeten en alles wat daar rond zit. Mocht je dus nog iets zoeken, neem zeker een kijkje bij de adverenties op deze site! Vaste bezoekers zullen […]

  • Carnaval 2022 gaat door!

    door op 20 februari 2022 - 0 Reacties

    Het zal jullie niet ontgaan zijn, de maatregelen die er voor zorgen dat we al twee jaar amper carnaval hebben kunnen vieren worden opgeheven. Hoewel op veel plaatsen er helaas geen optocht zal zijn, kunnen carnavalsvierders toch de straat op, de kroeg in en zich onderdompelen in het carnavalsfestijn. Wij wensen iedereen dan ook succes […]

  • Oude niet-actieve advertenties verwijder...

    door op 26 november 2020 - 0 Reacties

    Het kan zijn dat u vanaf vandaag een aantal oudere advertenties niet meer in uw dashboard ziet.  Deze zijn namelijk verwijderd, als het advertenties waren die niet meer actief stonden én ouder dan 6 jaar waren. Wees gerust, de meeste van uw oude advertenties kunt u dus gewoon nog herplaatsen wanneer dat nodig mocht zijn.